Nieuws

Verkiezingsnieuws 2023

Verkiezingsnieuws 2023

Voor de verkiezingen van Wetterskip Fryslân is Egbert Berenst uit Drachten voorgedragen als lijsttrekker voor de ChristenUnie. Deze verkiezingen worden net als de statenverkiezingen op 15 maart gehouden. 

Op nummer twee staat Gert Schouwstra uit Sneek, gevolgd door Henk Minkes uit Burdaard.

lever medicijnen in bij de apotheek

Help jij jouw drinkwater te beschermen?

 

Lever medicijnresten in bij de apotheek of het klein chemisch afval.

Jouw drinkwater komt namelijk uit een ondergrondse bron in Friesland. Medicijnresten die worden doorgespoeld via de gootsteen of het toilet kunnen hierin terechtkomen. Onze bronnen zijn erg kwetsbaar en moeten worden beschermd tegen dit soort vervuilers.


Goed nieuws voor Inwoners van Súdwest-Fryslân

 

Het inleveren van medicijnresten is in 2019 makkelijker.

Vanaf nu kunnen inwoners ook in Súdwest-Fryslân hun overtollige medicatie inleveren bij de apotheken. Dat is het resultaat van het MediSchoon programma in Friesland. De gemeente was de laatste in de provincie Friesland om het beleid hierop aan te passen.


Het waterleven in sloten, meren en kanalen

 

Steeds meer stoffen die er niet in horen.

"Het doorzicht van het water in het gebied van Wetterskip Fryslân neemt toe en er komen meer waterplanten. Helaas wordt het waterleven blootgesteld aan stoffen die door mensen in het water terechtkomen." Egbert Berenst is bestuurder bij Wetterskip Fryslan en vraagt jou om een steentje bij te dragen aan een schoner milieu.


Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je per email contact opnemen met MediSchoon via mailto:info@medischoon.frl?subject=Vraag%20naar%20aanleiding%20van%20nieuwsbrief